Grafiska tekniker

Att göra grafik är en mycket tidskrävande, konstnärlig process. Genom åren har vi tillsammans med fyra av våra representerade konstnärer dokumenterat följande fyra grafiska tekniker:

Etsningar

Den grafiska tekniken etsning presenterar vi tillsammans med Catharina Warme-Hellström som vi följt i arbete under två veckors tid.

Litografier

Den litografiska tekniken presenterar vi tillsammans med Maria Hillfon. Vi följde Maria Hillfon under två arbetsdagar när hon tryckte två litografier hos tryckaren Lasse Lindström.

Serigrafier, silk-screen

Den serigrafiska tekniken presenterar vi tillsammans med Cecilia Sikström. Vi följde arbetet när Cecilia Sikström tillsammans med Catarina Kusoffsky tryckte två serigrafier.

Torrnålsgravyr

Den grafiska tekniken torrnålsgravyr presenterar vi tillsammans med Lars Nyberg som vi följt under tre arbetsdagar i Grafikverkstan Godsmagasinet, Uttersberg. Bilden ovan är exempel på torrnålsgravyr.

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av Cookies. Mer information

Cookie-inställningar (Kakor) på denna webbplats är inställda på "Tillåt kakor". Vi använder bl.a. kakor för statistikmätning via Google Analytics. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra inställningarna för kakor eller om du klickar på "Ja, jag accepterar kakor" så samtycker du till detta.
Integritetspolicy

Close