Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och förändringar på webbplatsen. -  - 
Enjoy Scandinavian Art - Start - 
 - 

Bo Larsson -
Kvartalets konstnär hösten 2012

Bo Larssons ställde ut i Konstnärhuset i Stockholm den 15 september - 3 oktober 2012. Samtliga målningar är i blandteknik.

 

Bo Larsson ställer ut i Konstnärshuset hösten 2012.
Målning Utsikt mot Slussen II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nytorgspalatset, höst av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Klevgränd, vinter II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Bo Larsson med målningarna Klevgränd, vinter II, Nytorgspalatset höst samt Utsikt mot Slussen II.

 

Stora Galleriet

Observera att samtliga målningarna går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Överblicksbild över Bo Larssons utställning i Konstnärshusets stora galleri.
Överblicksbild 1 - Konstnärshusets Stora galleri. Målningar vägg vänster: Klevgränd, vinter II, Nytorgspalatset, höst och Utsikt mot Slussen II. Målningar vägg höger: Slussen, februari, Natt och dag, Näver och aska, Vinterinteriör II och Nytorget, påsk.

 

Bo Larsson målningar i Konstnärshusets stora galleri. Målning Slussen, februari av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Utsikt mot Slussen II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nytorgspalatset, höst av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Klevgränd, vinter II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målningar av Bo Larsson: Klevgränd, vinter II, Nytorgspalatset, höst, Utsikt mot Slussen II och Slussen, februari.


Bo Larssons målningar i Konstnärhusets stora galleri. Målning Nytorget, påsk av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vinterinteriör II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Näver och aska av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Natt och dag av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målningar av Bo Larsson Natt och dag, Näver och aska, Vinterinteriör II och Nytorget, påsk.

 

Överblicksbild över Bo Larssons utställning i Konstnärshusets stora galleri. Målning Försommar I av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ateljé med sjöutsikt II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vår i Vitan av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nerdraget av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Snömannen av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Katarina Södra, höst av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ateljé i träda av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Dammen av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Naturrum II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Överblicksbild 2 (andra hållet) - Konstnärshusets Stora galleri. Målningarna Nerdraget, Snömannen, Katarina Södra, höst, Ateljé i träda, Dammen, Uppifrån södra teatern, Naturrum II, Försommar I, Ateljé med sjöutsikt II samt Vår i Vitan.

 

Målningar av Bo Larsson.
Målningarna Rue Charlotte, Nerdraget, Snömannen, Katarina Södra, höst, Ateljé i träda.

 

Konstnärshusets stora galleri - Bo Larssons målningar. Målning Naturrum II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Uppifrån Södra teatern av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Dammen av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Bo Larssons målningar: Dammen, Uppifrån södra teatern samt Naturrum II.

 

Bo Larssons målningar i Konstnärshusets stora galleri.
Bo Larssons målningar Försommar I, Ateljé med sjöutsikt II samt Vår i Vitan.


Lilla rummet

Observera att samtliga målningarna går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Bo Larsson och fyra målningar.
Bo Larsson och målningarna Capri, Uffe, Klevgränd (vinter) samt Svindersvik.

 

Målningar av Bo Larsson.
Bo Larssons målningar Himmelska rum I, Vinter i Vitan, Parkerade, Solnedgång i Dalsland samt Olle.

 

Grafikgalleriet

Observera att samtliga målningarna går att klicka på för att erhålla en förstoring av konstverket.

Målningar av Bo Larsson.
Målningarna Decemberslussen, Slussen i skugga, Katarina Södra, vinter II, Himmelska rum II av Bo Larsson.

 

Bo Larssons målningar.
Målningarna Badare, Från Barbarossa, Påsk I, På väg hem samt Klevgränd, vårvinter II av Bo Larsson.

Katalog och utställningsinformation

En katalog "Bo Larsson" är framtagen till utställningen:
Bo Larsson, bild, Olle Granath, text och Andrea Ydring, grafisk form.

Kort utdrag ur katalogen:

"Triumfen över realismen

Förmågan att skapa likhet har aldrig övergivt Bo Larsson. Hans vyer över Stockholm har en närhet och intensitet inte bara i arkitektoniska detaljer utan också när det gäller tidpunkter, ljusfall och stoffer som regn och snö som lägger sig mellan ögat och stenstaden.

Hans blick omfattar tiden och minnet av den. Målningarnas porösa yta är det stoff som drömmar vävs av och får oss att se Nytorget täckt av både i den snö som nyss föll och den snö som föll för länge sedan. Det han låter sina penslar framkalla får behålla sin histora. Den egenskapen har gjort honom till en av våra mest anlitade och uppskattade porträttmålare, resultaten återger inte stundens pose utan lagrad erfarenhet."

Olle Granath

 

  Uttersberg, målning av Bo Larsson
Målningen Uttersberg av Bo Larsson

Omkonst skriver om utställningen

Tekniken driver gäck med verkligheten, omkonst.se

Bo Larsson ställer ut på Konstnärshuset i september-oktober 2012.
Bo Larsson framför målningen Näver och aska.

Biografi

I Bo Larssons biografi går det att läsa mer om hans konstnärskap.
Bo Larssons biografi

Grafik av Bo Larsson

För att se vilka grafiska blad som vi har till försäljning av Bo Larsson se,
Grafik till försäljning av Bo Larsson

 

© Copyright: Bo Larsson
Foto: Christina Wallnér, No WaIT AB

 - TillbakaTillbaka  -      UppUpp  -   
Målning Försommar I av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ateljé med sjöutsikt II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vår i Vitan av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Klevgränd, vinter II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nytorgspalatset, höst av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Utsikt mot Slussen II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Slussen, februari av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Natt och dag av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Näver och aska av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vinterinteriör II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nytorget, påsk av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Ateljé i träda av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Katarina Södra, höst av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Snömannen av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket.Målning Rue Charlotte av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Nerdraget av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Capri av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Uffe av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Klevgränd, vinter av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Svindersvik av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Himmelska rum I av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Vinter i Vitan av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Parkerade  av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Solnedång i Dalsland av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Olle av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Decemberslussen av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Slussen i skugga av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Katarina Södra, vinter II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Himmelska rum II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Klevgränd, vårvinter II av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning På väg hem av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Påsk I av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket. Målning Från Barbarossa av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket.Målning Badare av Bo Larsson - Klicka för förstoring av konstverket.